20نکات در مورد اجاره اماکن مسکونی

ساخت وبلاگ
نکاتی در مورد اجاره اماکن مسکونی

 

1- در اجاره مسکن باید مدت اجاره معین باشد والا اجاره باطل است .معمولا مدت اجاره ها یکسال تعیین می گردد . مدت اجاره از روزی شروع خواهد شد که بین موجر و مستاجر توافق می شود و اگر در عقد اجاره ابتدای مدت ذکر نگردد زمان انعقاد قرارداد محسوب خواهد شد . شروع عقد اجاره خواهد بود .

2- لازم نیست که موجر مالک عین مستاجره باشد ولی باید مالک منافع عین مستاجر شناخته شود . پس اگر الف خانه ای را از دیگری اجاره کرد چون مالک منافع آن بوده قادر به انتقال منافع در مدت اجاره به دیگری است مگر آنکه در قرارداد اجاره خلاف آن شرط شده باشد .

3- اگر بعد از قرارداد معلوم شود که عین مستاجره در حال اجاره معیوب بوده مستاجر حق فسخ دارد . البته اگر موجر رفع عیب کند به نحوی که به مستاجر ضرری وارد نشود مستاجر حق فسخ نخواهد داشت . اگر عیب در مدت استفاده از مورد اجاره حادث گردد مستاجر نسبت به بقیه مدت اجاره حق فسخ خواهد داشت .

4- موجر نمی تواند در مدت اجاره در عین مستاجره تغییر دهد که با استفاده مستاجر از آن در تعارض باشد و اگر مورد اجاره نیاز به تعمیراتی داشته باشد که تاخیر در آن موجب ضرر به موجر شود مستاجر نمی تواند مانع این تعمیرات گردد حتی اگر این امر مانع استفاده او از مورد اجاره شود . در این حالت مستاجر می تواند از حق فسخ استفاده کند .

5- تعمیرات و کلیه مخارجی که در مورد اجاره برای امکان بهره برداری از آن لازم است بر عهده مالک می باشد مگر آنکه در اجاره نامه خلاف آن قید شود و نیز پرداخت هزینه های مربوط به اسباب و لوازمی که برای استفاده از مورد اجاره ضروری است بر عهده مالک می باشد مانند نصب آبگرمکن یا شوفاژ و....

6- اگر مستاجر خارج از حدود متعارف از مورد اجاره بهره برداری کند و موجر نتواند مانع او از این امر شود حق فسخ برای موجر بوجود می آید .

7- مستاجر باید در زمانهای تعیین شده در قرارداد اجاره بها را پرداخت کند و در مقابل از موجر رسید دریافت کند .

8- اگر مستاجر از مورد اجاره در غیر موردی که در اجاره آمده استفاده کند موجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت .

9- عقد اجاره به محض پایان مدت اجاره برطرف می شود و اگر بعد ازپایان مدت اجاره مستاجر آن را در تصرف خود نگهدارد باید به موجب اجاره بهائی که معادل اجاره بها مکانی شبیه آن مکان است بپردازد حتی اگر از آن استفاده نکند .

10- عقد اجاره با فوت موجر تنها تا زمان حیات خود مالک منافع مورد اجاره باشد با فوت او اجاره باطل خواهد شد و نیز اگر در قرارداد اجاره مباشرت مستاجر در استفاده از مورد اجاره شرط گردد با فوت مستاجرعقد اجاره باطل می شود .

11- اگر مستاجر مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد اجاره باطل یا فسخ نمی شود مگر آنکه موجر در قرارداد اجاره برای خود به هنگام تحقق این امر حق فسخ را شرط کرده باشد .

12- اگر مستاجر بدون اجازه موجر در مورد اجاره تعمیراتی کند حق مطالبه آن را از موجر ندارد .

13- اگر مستاجر بدون اجازه موجر در خانه یا زمینی که اجاره کرده ساخت و ساز کند یا درختی بکارد موجر حق دارد که آن را از بین ببرد و اگر در اثر این عمل نقصی به بنا یا زمین مورد اجاره وارد شود بر عهده مستاجر خواهد بود .

14- تنظیم قرارداد اجاره هم به صورت عادی و رسمی ممکن است . معمولا اشخاص به صورت عادی در آژانسهای مسکن مبادرت به تنظیم قرارداد می کنند . باید توجه داشت که حتما دو نفر به عنوان گواه ذیل سند اجاره را امضا کنند تا طرفین از مزایا ی قانون روابط موجر و مستاجر بهره مند شوند .

15- قراردادهای عادی اجاره باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم شود و به امضای موجر و مستاجر برسد و بوسیله دونفر افراد مورد اعتماد طرفین به گواهی برسد .

16- پس از پایان مدت اجاره اگر مستاجر از تخلیه مورد اجاره امتناع کند به درخواست موجر تخلیه صورت خواهد گرفت .

17- رئیس حوزه قضائی یا دادگاهی که به دادخواست رسیدگی می کنند با احراز مالکیت یا ذینفع بودن موجر دستور تخلیه را صادر خواهد کرد .

18- اگر سند اجاره رسمی باشد برای تخلیه مورد اجاره درخواست صدور اجرائیه از دفترخانه ای که قرارداد اجاره را تنظیم کرده به عمل می آید و دفترخانه پس از احراز هویت و صلاحیت موجر اوراق اجرائیه را ظرف 24 ساعت و در سه نسخه با قید تخلیه محل مورد اجاره به دایره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت اسناد و املاک محل می فرستد .

19- اگر موجر مبلغی به عنوان ودیعه یا تضمین یا قرض الحسنه و ..... از مستاجر دریافت کرده باشد تخلیه و تحویل مورد اجاره موکول به استرداد آن سند و یا وجه خواهد بود .

20- اگر موجر مدعی ورود خسارت به مورد اجاره از سوی مستاجر یا عدم پرداخت اجاره بها یا بدهی شارژ و.... باشد نمی تواند راسا نسبت به برداشت این مبلغ از ودیعه ای که نزد اوست اقدام کند بلکه باید به دادگاه مراجعه و با تقدیم دادخواست مطالبه ضرر وزیان به میزان مورد ادعا به دایره اجرا دستور تخلیه ارائه کند.

مردم شریف و سرافراز مراغه بنده جهت آگاهی و افزایش اطلاعات شما در سایت کانی وب و بلاگفا فعالیت می نمایم و نسبت به دانستنیهای املاک برای شما می نویسم در صورت امکان برای بهبود و افزایش معلومات وب و سایت مشاورین املاک آریا نظرات خود را بنویسید .متشکرم

توسط : مشاور املاک آریا (توکلی)

منبع: مقالات حقوقی

( مشاورین املاك توكلي مراغه )...
ما را در سایت ( مشاورین املاك توكلي مراغه ) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amlak-aryao بازدید : 82 تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 ساعت: 20:51